Tango Events BV Tel.:06-55507086
Industrieweg 8d
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Popcorn

Popcorn is gepofte mais van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn. De term popcorn komt uit het Amerikaans-Engels, van to pop (ploffen) en corn (maïs).Tango events verhuurt speciale popcornmachines waarmee heerlijke popcorn kan worden gemaakt in kleine en grote hoeveelheden. Popcorn is al vrij oud. Popcorn werd al duizenden jaren geleden ontdekt door Indianen. In een grot in New Mexico zijn gepofte maïskorrels gevonden van 5000 jaar geleden. In oude tomben in Peru zijn nog oudere, voor popcorn bruikbare maïskorrels aangetroffen.

Het eten van popcorn wordt vooral geassocieerd met het bekijken van films, vooral in bioscopen maar ook thuis. Deze associatie met films is in veel landen overgenomen van de VS.

Een maïskorrel bestaat uit een schil met daarin een kern van zetmeel. Deze kern heeft voor het poffen een vochtgehalte van ca. 15%. De schil is min of meer water- en dampdicht. Wanneer de korrel wordt verhit, verdampt het aanwezige water tot stoom. Doordat deze niet snel kan ontsnappen, loopt de druk in de korrel flink op. Tegelijkertijd wordt het zetmeel in de stoom gegaard. Na enige tijd wordt de druk zo hoog, dat de schil scheurt. De stoom die gelijkmatig in het zetmeel aanwezig is kan nu uitzetten waardoor het zetmeel een schuimachtige structuur krijgt. Door het uitzetten (en door de warmtebron uit te schakelen) koelt het gegaarde zetmeel snel af. De schuimstructuur blijft daarbij behouden. Het resultaat is een luchtige en knapperige maïskorrel.

 

image

klein model op 2 wielig wagentje, incl. 3kg mais,suiker,olie en zakjes

€ 65,00

toevoegen
image

Popcornmachine, plaatsbaar op een tafel, incl. 5 kg mais en voldoende, popsuiker, olie en zakjes.

€ 55,00

toevoegen
image

Popcornmais voor topkwaliteit popcorn! Uitermate geschikt voor het maken van zoete popcorn. De maiskorrel popt als een paddestoel en de suiker kapselt zich daar mooi omheen. ook gerschikt voor zoute popcorn. Prijsd per kg.

€ 4,00

toevoegen