Tango Events BV Tel.:06-55507086
Industrieweg 8d
2404 BZ Alphen a/d Rijn

Suikerspin

Een suikerspin is een luchtig soort snoepgoed. Een suikerspin ontstaat doordat warme gesmolten suiker in een speciale centrifuge door de  middelpuntvliedende kracht tot draden wordt gesponnen. Het ontstane web wordt met een houten stokje opgevangen en door een ronddraaiende beweging hiervan rond de bron ontstaat een suikerspin. Het woord 'spin' duidt hier op het spinnen, zoals dat met garens gebeurt, dat verwant is met 'to spin', het Engelse woord voor draaien; het heeft hier niets te maken met het beest spin.

De suikerspin is vaak verkrijgbaar op kermissen, attractieparken, op braderieen en ook te huur bij Tango events. Veel kinderen zijn er dol op, maar ook volwassenen eten wel eens suikerspin.

Voor een suikerspin van normale grootte wordt  10-15  gram grove suiker gebruikt. De suiker is gemengd met een kleur/smaakstof,  waardoor de suikerspin allerlei kleuren kan aannemen. Roze, groen, oranje en geel zijn de meest gangbare kleuren. 

 

image

grote capaciteit, tafelmodel, incl. 5 kg. suiker en stokjes

€ 85,00

toevoegen
image

Suikerspinmachine Midi,230V, bakdiameter 50cm, inclusief suiker en stokjes

 

Vul het suikerspin apparaat met suiker in het daarvoor bestemde compartiment, en schakel de schakelaar aan. De  Lees meer

€ 45,00

toevoegen

Aardbei (rose), citroen (geel), appel (groen)of orange (oranje) per kilo incl. 50 stokjes

€ 4,50

toevoegen